Βασίλης Καλαμπαλίκης Ψυχολόγος-Συστημικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Εξαρτήσεων
info@psycholife.gr 6972 234 070

Ιορδάνα Σιάδα

Το 1973 γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας με καταγωγή από  την Πέλλα. Μετά την αποφοίτηση του γερμανικού λυκείου έγινα δεκτή στη ανώτατη σχολή τέχνης του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.  Η τέχνη με γοήτευε πάντα  από παιδί.

Μετά την αποφοίτηση  μου, αποφάσισα να μετακομίσω στην Ελλάδα, να γνωρίσω τον τόπο τον οποίο γνώριζα μόνο από τις καλοκαιρινές διακοπές και από τα λεγόμενα των γονέων μου.  Επιθυμούσα να γνωρίσω την Ελλάδα χωρίς περιορισμένο χρόνο διαμονής, να γνωρίσω αυτόν τον τόπο με τα δικά μου μάτια. Αναζητούσα με λίγα λόγια τις ρίζες μου.

Με τον ερχομό στην Θεσσαλονίκη άρχισα να σπουδάζει σχέδιο μόδας και έπειτα φωτογραφία. Δούλεψα κάποια χρόνια ως φωτογράφος, σε εφημερίδες, περιοδικά και σε κοσμικά γεγονότα.

Το 2001 ήρθα σε επαφή με τον διαλογισμό , άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα και από τότε τον διαλογισμό δεν τον έβγαλα από την ζωή μου.

Συν ίδρυσα έναν χώρο Προσωπικής ανάπτυξης και εναλλακτικής θεραπείας  το “Δωμάτιο” όπου οργάνωσα διαλέξεις, σεμινάρια, ομάδες για την προσωπική ανάπτυξη καθώς επίσης και μαθήματα διαλογισμού. 

Το ενδιαφέρον μου για την ψυχολογία μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο  όπου και ξεκίνησεα τις σπουδές στη ψυχολογία εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο  στη Χάγη της Γερμανίας.

Εργάσθηκα  ως υπεύθυνη ειδικών εκδόσεων στα περιοδικά Biscotto και IQ. 

Το 2010  ίδρυσα το διμηνιαίο περιοδικό “Κοίτα μαμά” με θέμα το παιδί και τους γονείς.

Στα πλαίσια του περιοδικού υλοποιήθηκαν  ομάδες αυτοβοήθειας για μητέρες.

Το 2012 επέστρεψε στην Γερμανία και  κατανοώντας  το εκφραστικό δυναμικό της τέχνης, άρχισα τις σπουδές στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Παρακολούθησα σεμινάρια και εκπαιδεύτηκα στην υπνοθεραπεία, στην προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία, συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και στην ψυχοθεραπεία ζεύγους, 

Μελέτησα τις βάσεις ψυχιατρικών νόσων, τις εκάστοτε διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές αποκτώντας το “Heilpraktiker für Psychotherapie” στη Γερμανία. 

Πραγματοποίησα εθελοντική εργασία στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης σε Έλληνες που πρόσφατα μεταναστέψαν στη Γερμανία κάτω από την αιγίδα του φιλανθρωπικού οργανισμού “Diakonisches Werk” στο Solingen της Γερμανίας.

Ολοκλήρωσα την πρακτική εξάσκηση στα πλαίσια των σπουδών μου στη ψυχιατρική κλινική “Psychosozialer Trägerverein PTV ” στο Solingen της Γερμανίας με επιμελητή τον ψυχίατρο Dr. Hummelsheim.

Έγινα μέλος τις ψυχοθεραπευτικής ομάδας στο κέντρο ψυχικής υγείας «Unisana” στη Κολωνία της Γερμανίας.

Οργάνωσα εβδομαδιαία μαθήματα διαλογισμού στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο ‘’Bergische Volkshochschule” στο Solingen της Γερμανίας.

Εργάσθηκα και δοκιμάστηκα σε πολλούς τομείς κατά τη διάρκεια της ζωής μου όπως φωτογράφος, επιχειρηματίας, υπάλληλος, εκδότρια, ώσπου ανακάλυψα ότι η κλήση και η  αποστολή μου είναι  να στηρίζει ανθρώπους ασκώντας το επάγγελμα της ψυχοθεραπείας. 

Αυτό το ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την προσωπικότητα, την εμπειρία και πάνω από όλα την αγάπη που έχω για τον άνθρωπο με οδήγησε να ιδρύσω και να ‘’ χαράξω’’ μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζηραφαηλίδη από καρδιά και ψυχή τον δρόμο του Ψυχοδρόμιου. (www.psychodromio.com).

Είμαι μητέρα δυο παιδιών. Ζώ και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη.

Εκπαίδευση & Σπουδές

  • Σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χάγης της Γερμανίας- Fernuniveristät Hagen
  • Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της  θεραπευτικής στον τομέα τής ψυχοθεραπείας (HPP) στη Βόρειο-Ρήνο-Βεστφαλία Γερμανίας.
  • Σπουδές και επαγγελματική κατάρτιση – μετεκπαίδευση (3 χρόνια) στην εικαστική ψυχοθεραπεία με ανθρωπιστικό, βιωματικό προσανατολισμό στη ‘Zukunftswerkstatt Therapie Kreativ“ του Dr. Udo Baer στο Duisburg Γερμανίας, 
  • Πιστοποίηση και επαγγελματική κατάρτιση στη Κλινική Υπνοανάλυση στον Dr. Preetz στο Ινστιτούτο Κλινικής Ύπνωσης Μαγδεμβούργου Γερμανίας και ένταξη στο National Guild of Hypnotherapist (διεθνής σωματείο υπνοθεραπευτών).
  • Επιτυχής εκπαίδευση (2 χρόνια) στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ζεύγους στη Norddeutsche Paarakademie του Dr. Dieter Teschke στο Αμβούργο Γερμανίας.

Σεμινάρια & Εκπαίδευση

  • Επαγγελματική κατάρτιση ως δασκάλα διαλογισμού στην Ακαδημία UTA Κολωνίας.
  • Επαγγελματική κατάρτιση ως εκπαιδεύτρια άσκησης χαλάρωσης για προοδευτική μυική χαλάρωση και αυτογενή άσκηση στον Dr. Georg Klaus στη Ακαδημία UTA  Κολωνίας.
  • Μετεκπαίδευση  σχετικά με την  συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στο κέντρο Εκπαίδευσης Ψυχικής Υγείας Αρσάνης στην Κολωνία.
  • Μετεκπαίδευση στην «Αναδρομική Υπνοθεραπεία» στον Trutz Hardo στο Βερολίνο Γερμανίας.
  • Βιωματικό σεμινάριο στη προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία κατά των Carl R. Rogers στην Ακαδημία Ψυχοθεραπευτικής  Τhalamus’ στο Kassel Γερμανίας.

www.psychodromio.com