Βασίλης Καλαμπαλίκης Ψυχολόγος-Συστημικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Εξαρτήσεων
info@psycholife.gr 6972 234 070

Γαλιγαλίδης Θεόδωρος. Αγγειοπλάστης – Κεραμίστας, Εκπαιδευτής ενηλίκων.

Γεννήθηκε το 1965 στα Θερμά Σερρών.

Η πρώτη επαφή του με την κεραμική προέκυψε από ένα εργαστήριο στη γειτονιά που μεγάλωσε. Η τεχνική του τροχού κεραμικής που εξελισσόταν μπροστά του και η μαγεία της δημιουργικότητας ήταν ο καταλύτης για την πορεία του στην κεραμική.

Σπούδασε κεραμική στην σχολή μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. 1981- 1983 και στη συνέχεια μαθήτευσε στα εργαστήρια των Δημήτρη Αργυρούδη, Βασίλη Βαρδαξή και Στέλλας Κίζου.

Από το 1997 εργάζεται ως εκπαιδευτής κεραμικής στο Θ.Π. ΙΘΑΚΗ έχει εκπαιδευτή σε θέματα εκπαίδευσης ειδικών ομάδων, συγκεκριμένα στη «Βιωματική Εκπαίδευση στη Δυναμική Ομάδας» με στόχο την υποστήριξη ατόμων στο στάδιο της απεξάρτησης.

Συμμετείχε ως εκπαιδευτής κεραμικής σε δέκα περίπου Ευρωπαϊκά προγράμματα του Κ.Ε.Κ «ΙΘΑΚΗ».

Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «Πηλοπλαστική Β’ κύκλος, ΤΕΕ» εκδόσεων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έχει παρουσιάσει σε συνέδρια την δουλειά του στα πλαίσια της εκπαίδευσης ενηλίκων για τη σημαντικότητα τις κεραμικής τέχνης στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις εικαστικής κεραμικής ομαδικές η ατομικές σε Ελλάδα και πα

Από το 1997 εργάζεται στο Εργαστήριο κεραμικής του θεραπευτικού προγράμματος ΙΘΑΚΗ εκπαιδεύοντας μέλη της κοινωνικής επανένταξης.

Οργανώνει Workshops διδάσκοντας την κεραμική τέχνη με κύριο μέσο τα ψησίματα με την τεχνική RAKU σε Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες. Από το 2019 ξεκίνησε παράλληλα και το δικό του studio κεραμικής έκφρασης με την υπογραφή Galigalidis_art στο Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη όπου παραδίδει μαθήματα τροχού, πηλοπλαστικής και όλες τις σύγχρονες τεχνικές στα εναλλακτικά ψησίματα – alternative firring.

Η προσωπική του δουλειά στην κεραμική έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και προσεγγίζεται κυρίως με την χρήση του τροχού. Επιλέγει πηλούς stoneware στα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που δημιουργεί με έμφαση κυρίως στην φόρμα. Πολλά έργα του έχουν παραχθεί με την αγαπημένη του τεχνική του RAKU χρησιμοποιώντας την με μοναδικό τρόπο αναδεικνύοντας την αμεσότητα της και τα ιδιαίτερα αισθητικά της αποτελέσματα.

www.galigalidis.art