Βασίλης Καλαμπαλίκης Ψυχολόγος-Συστημικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Εξαρτήσεων
info@psycholife.gr 6972 234 070

Έλενα Παπαϊωάννου

Είμαι η Έλενα Παπαϊωάννου, εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής και συγγραφέας.
Σπούδασα στην Ιρλανδία από όπου πήρα το πρώτο μου πτυχίο ως Buteyko breathing specialist και στο κέντρο Buteyko της Ρωσίας από όπου πιστοποιήθηκα επίσης ως εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής και αργότερα συνεχίζοντας τις σπουδές μου στην Ιρλανδία πήρα την άδεια του εκπαιδευτή της μεθόδου.
Η μέθοδος Buteyko είναι βασισμένη στη φυσιολογία και προσφέρει απαντήσεις σε μια σειρά από αινιγματικά σημεία της κλασικής ιατρικής, αλλά και θεραπευτικές επιλογές σε ουσιαστικά ανερμήνευτες και ανίατες παθήσεις πουν μαστίζουν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.
Επεκτείνοντας την έρευνά μου στο ζωτικό κεφάλαιο που λέγεται «Αναπνοή», μελέτησα επί σειρά ετών ποικίλα φιλοσοφικά συστήματα και πρακτικές διαφόρων αναπνευστικών μεθόδων.

Η επιθυμία μου είναι, να μεταφέρω τις πολύχρονες γνώσεις μου και την εμπειρία μου καθώς και τη βαθιά πίστη μου στη δυνατότητα του ανθρώπου για αυτοθεραπεία. Για τον σκοπό αυτό διδάσκω ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα (Πνοή)για το άσθμα , τη διαχείριση του άγχους, την εξισορρόπηση του οργανισμού καθώς και την ανάπτυξη της πνευματικότητας και της αυτογνωσίας, που στηρίζεται σε αναπνευστικές ασκήσεις, περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής.

Μοιράζομαι τις γνώσεις μου για την σημασία της σωστής αναπνοής μέσα από ανοιχτές ομιλίες, σεμινάρια, ραδιοφωνικές ,τηλεοπτικές εκπομπές και από το κανάλι μου στο youtube (Buteyko Greece).Εργάζομαι επίσης στον χώρο του αθλητισμού βοηθώντας αθλητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με βασικό εργαλείο την αναπνοή.

Τη γνώση του τι είναι καλό και ωφέλιμο για τον άνθρωπο, μπορούμε να την μοιραστούμε αληθινά, μόνον όταν αυτό που μάθαμε στην θεωρία, το έχουμε κάνει πράξη στη ζωή μας και τελικά εισπράξαμε θετικά αποτελέσματα.
Έχω επιλέξει να ζω σύμφωνα με τις αρχές που διδάσκω !
Αυτός ο τρόπος ζωής μου έχει δώσει την βεβαιότητα, πως κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πάρει τα ηνία και την ευθύνη της ζωής και της υγείας του, εφόσον εφοδιαστεί με την κατάλληλη γνώση !

Τα βιβλία μου από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη Α.Ε :

«Το μυστικό της αναπνοής και ο Θησέας» το οποίο αποτελεί το πρώτο παιδικό βιβλίο με ασκήσεις αναπνοής βασισμένες στην ιατρική επιστήμη, για το παιδικό άσθμα.
«Η τέχνη της αναπνοής» Περιλαμβάνει την επιστημονική ανάλυση της αναπνοής και περιγράφονται οι ασκήσεις αναπνοής που “διορθώνουν” την λανθασμένη αναπνοή η οποία είναι παθολογικό αίτιο των περισσότερων ασθενειών του σύγχρονου πολιτισμού σύμφωνα με τον Dr.Buteyko.


«Δέκα βήματα προς τον εαυτό σου» Στις σελίδες του βιβλίου, αποτυπώνεται διεξοδικά ο τρόπος για να γίνουμε υπεύθυνοι για την προσωπική μας υγεία αλλά και γενικότερα να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας.

«Η αναπνοή του ήρωα» Το βιβλίο αυτό συνδυάζει την μυθολογία με την επιστήμη της αναπνοής, καθώς μικροί και μεγάλοι μαθαίνουμε καλύτερα μέσα από ιστορίες !

pnoibuteyko.gr