Βασίλης Καλαμπαλίκης Ψυχολόγος-Συστημικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Εξαρτήσεων
info@psycholife.gr 6972 234 070

Λίγα λόγια για το psycholife

Το psycholife έχει ως κύριο σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε ζητήματα, δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Τα ζητήματα αυτά άλλοτε έχουν πιο συγκεκριμένα συμπτώματα όπως άγχος, φοβίες, θλίψη, γενικευμένη δυσαρέσκεια, προβλήματα σε συντροφικές ή οικογενειακές σχέσεις, και άλλοτε εμφανίζονται περισσότερο γενικευμένα και σύνθετα.

Η βασική προσέγγιση του psycholife εστιάζει σε βασικές πλευρές του ανθρώπου όπως είναι η σκέψη , το συναίσθημα, το πνεύμα, το σώμα αλλά εστιάζει επίσης και στο κοινωνικό του περιβάλλον. Η ενασχόληση με αυτά τα στοιχεία της ανθρώπινης προσωπικότητας και ζωής δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να νιώσουν ότι αξίζουν μια ζωή με μεγαλύτερη ικανοποίηση ,πληρότητα, αυτοεκτίμηση και αποτελεσματικότητα. Έτσι στο τέλος αυτής της διαδρομής, ο στόχος είναι να αναγνωρίσουν στον εαυτό τους την ικανότητα να προσφέρουν ό,τι καλύτερο τόσο στους ίδιους όσο και στους αγαπημένους τους ανθρώπους. 

Ο Βασίλης Καλαμπαλίκης , ο δημιουργός του psycholife είναι Ψυχολόγος , Συστημικός θεραπευτής και Σύμβουλος εξαρτήσεων με σημαντική εμπειρία και γνώση σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις. Για περισσότερα από 27 χρόνια εργάστηκε στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ,τα μισά από αυτά στη θέση του Διευθυντή του σπουδαίου θεραπευτικού προγράμματος. Η πολύχρονη αυτή εμπειρία του έδωσε σημαντικές γνώσεις στην αντιμετώπιση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ποικίλα θέματα που που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ψυχή και τις διαπροσωπικές σχέσεις γενικότερα. Πέρα από τη θεραπευτική και διοικητική του εμπειρία ,έχει συμβάλλει επι σειρά ετών στην εκπαίδευση νέων επαγγελματιών στον τομέα της Ψυχολογίας και της Κοινωνικής Εργασίας.

Ο άνθρωπος που αναζητά υποστήριξη, μπορεί να επιλέξει την ατομική συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία, την ομαδική συμβουλευτική/ ψυχοθεραπεία ή ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος(δια ζώσης ή διαδικτυακά) που συνδυάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις όπως είναι οι παρακάτω:

 • Ομάδα για γονείς
 • Ομάδα βιωματικής υποστήριξης
 • Ομάδα ψυχολογίας και αναπνοής
 • Ομάδα ψυχολογίας και κεραμικής τέχνης
 • Ομάδα ψυχολογίας και yoga

Το psycholife υλοποιεί επίσης διαδικτυακές ομάδες , σεμινάρια και ατομικές συναντήσεις μέσα από σχετικές πλατφόρμες( Zoom, Messenger, Google κ.τ.λ.)

Επίσης εστιάζει σε ζητήματα εκπαίδευσης των συνανθρώπων μας με ποικίλες θεματικές ενότητες:

 • Coaching & Ηγεσία
 • Εμψύχωση και Αναπνοή
 • Δεξιότητες Συμβουλευτικής
 • Εποπτεία Ομάδων
 • Συμβουλευτική Εξαρτήσεων

 • Tο psycholife δίνει την δυνατότητα για διαδικασίες ατομικής και ομαδικής εποπτείας και καθοδήγησης σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
 • Αναπτύσσονται συνεργασίες με επαγγελματίες ψυχικής υγείας από τους επιστημονικούς χώρους της Ψυχιατρικής, της Ψυχολογίας και της Κοινωνικής εργασίας καθώς και με επαγγελματίες εναλλακτικών, ιδιαίτερα αποτελεσματικών προσεγγίσεων για την διεξαγωγή ειδικών ομάδων σχετικά με την τέχνη της Κεραμικής, της Αναπνοής και της Yoga. Έτσι ο κάθε επαγγελματίας προσφέρει την υποστήριξη και τα εργαλεία της δικής του προσέγγισης, σε όποιον συνάνθρωπο το ζητήσει.

“Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,Αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.”
Κωνσταντίνος Καβάφης, Έλληνας ποιητής ,από την «Ιθάκη»

Βασίλης Καλαμπαλίκης

Ψυχολόγος , Συστημικός ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος εξαρτήσεων

Στην προσωπική μου διαδρομή, βασική μου επιδίωξη είναι να αποτελέσω για τους συνανθρώπους μου, έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στην ενδυνάμωση της προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Γεννήθηκα στην Αταλάντη του Νομού Φθιώτιδας και ζώ εδώ και πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στη συνέχεια απέκτησα την πιστοποίηση του συμβούλου τοξικοεξάρτησης(IC&RC). Είμαι μέλος της συστημικής εταιρείας Βορείου Ελλάδος(ΣΕΒΕ) καθώς και του ISSUP( Drug Demand Reduction Professional Membership).

Η εξειδίκευσή μου στον τομέα της ψυχοθεραπείας και το μοντέλο με το οποίο κυρίως εργάζομαι σχετίζεται με την συστημική θεραπεία. Παράλληλα έχω ολοκληρώσει  μακροχρόνια εκπαίδευση στην ηγεσία ,καθώς και την κοινωνική διοίκηση και σχεδιασμό.

Στην μακρόχρονη διαδρομή μου στο χώρο των εξαρτήσεων, είχα την τιμή να υπηρετήσω από τη θέση του διευθυντή –συντονιστή  για 13 χρόνια το ιστορικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στην Θεσσαλονίκη , βίωμα ανεκτίμητης αξίας για έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Υπήρξα επίσης διευθυντής –συντονιστής καθώς και θεραπευτής  σε πολλές μονάδες του ΚΕΘΕΑ(Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)  στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για διαφορετικές ομάδες εξυπηρετούμενων (πρόγραμμα για έφηβους, ενήλικες, οικογένειες εξαρτημένων ,εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες, τζόγο και αλκοόλ).

Από το ρόλο του συντονιστή υλοποίησα εκατοντάδες σεμινάρια, εργαστήρια και ομιλίες που σχετίζονται με την πρόληψη ουσιών και τις εξαρτήσεις γενικότερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων υλοποιήθηκαν σεμινάρια διαχείρισης του άγχους, επικοινωνίας και ψυχολογίας που απευθύνονταν σε επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα.

Δημοσιεύσεις μπορεί κανείς να αναζητήσει στο επιστημονικό περιοδικό “Εξαρτήσεις” καθώς και στα “Ψυχιατρικά Τετράδια”.

Στο πλαίσιο αυτής της επαγγελματικής εμπειρίας συνάντησα καταπληκτικούς συνεργάτες και ανθρώπους. Ο καθένας από αυτούς με τον τρόπο του/της  αποτέλεσε συνταξιδιώτη στην προσωπική μου διαδρομή.

Δημιούργησα το psycholife , με όραμα να αποτελέσει ένα ξεχωριστό και αποτελεσματικό δίκτυο ψυχολογίας και ολιστικής παρέμβασης. www.psycholife.gr